ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 5 ΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 08:30 — ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 19:30

Μακεδονία: Χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η περιοδεία αυτή σας προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία να εξερευνήσετε τη Μακεδονία, το κράτος του Αλεξάνδρου, να κάνετε ένα μοναδικό ταξίδι με χιλιαδες χρόνια ελληνικής ιστορίας και να συναντήσετε μέρη μιας εξοχής που πάντα θα θυμάστε.

1η μέρα: Μεταβείτε στους Δελφούς μέσω της Λειβαδιάς και της Αράχωβας. Κατά την άφιξη σας επισκεφθείτε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο. Αναχωρήστε για την Καλαμπάκα, μια κωμόπολη που βρίσκεται στους πρόποδες των Μετεώρων. Διανυκτέρευση & Δείπνο.

2η Μέρα: Το πρωί επισκεφτείτε τα μαγευτικά Μετέωρα, ανάμεσα στα εντυπωσιακά τοπία, σκαρφαλωμένα πάνω από τεράστιους βράχους που φαίνεται να αιωρούνται στο μέσο του μέσου του αέρα, στέκουν τα αιώνια Μοναστήρια, όπου μπορείτε να δείτε εξαίσια δείγματα βυζαντινής τέχνης. Θαυμάστε επίσης από εδώ την γιγαντιαία φιγούρα του Όλυμπου, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το σπίτι των 12 Θεών. Μετά την επίσκεψη αναχωρείτε για την πόλη της Νάουσας.

3η μέρα: Αναχώρηση το πρωί για την πόλη της Καστοριάς, το Ελληνικό Κέντρο Γούνας που φημίζεται για την όμορφη λίμνη της. Μετά την επίσκεψη της Καστοριάς συνεχίστε την οδήγηση και φτάσετε στη γραφική πόλη της Έδεσσας. Εδώ μπορείτε να καθίσετε δίπλα στον περίφημο Καταρράκτη και να απολαύσετε ένα ποτό ή ένα φλιτζάνι καφέ. Επιστροφή στη Νάουσα για Δείπνο και Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Πρωινή διαδρομή προς την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας, επισκεφθείτε την περιοχή. Στη συνέχεια συνεχίστε στη Θεσσαλονίκη, τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Επισκεφθείτε την πόλη και το πιο ενδιαφέρον Μουσείο. Επιστροφή στη Νάουσα για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Το πρωί αναχωρούν από τη Νάουσα και αφού η περιοχή είναι γνωστή για την παραγωγή μερικών από τα καλύτερα κρασιά στην Ελλάδα, θα κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο τοπικό οινοποιείο Μπουτάρι. Μετά την επίσκεψη οδηγείτε προς την Βεργίνα. Επισκεφθείτε το πολύ σημαντικό Μουσείο με όλα τα εκπληκτικά και τιμητικά ευρήματα που ανήκουν στην μακεδονική εποχή που έφεραν στο φως οι πρόσφατες ανασκαφές. Εδώ θα δούμε επίσης τα ερείπια του Παλατιού του Βασιλιά Φιλίππου. Μετά την επίσκεψή μας θα ξεκινήσουμε την οδήγηση νότια και μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών, Λαμία, Θερμοπύλες, φημισμένη για την αρχαία μάχη που έλαβε χώρα εκεί, το Μνημείο του Λεωνίδα και τα Καμμένα Βούρλα, φτάνετε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.